Interviu Dr. Ana Culcer: “Obezitatea pleaca de la laptele praf”

1981 0

Intr-un interviu in exclusivitate pentru Femeia.ro si Mami.ro, Dr. Ana Culcer a explicat motivele pentru care alaptatul este cheia unei dezvoltari sanatoase a copiilor.

Astfel, laptele matern este perfect adaptat la varsta nou-nascutului, atat in cazurile nasterilor premature, cat si pe parcursul cresterii, in timp ce laptele praf duce la obezitate. Alaptatul le ajuta totodata pe mamici sa slabeasca, reusind sa consume astfel pana la 500 de calorii zilnic.

Vezi AICI prima parte a interviului

Medicul Ana Culcer aminteste si despre riscurile la care mamele isi supun copiii daca pe perioada sarcinii nu renunta la tutun, alcool, cofeina sau alte vicii daunatoare si recomanda viitoarelor mamici sa recurga la nasterea pe cale naturala, in defavoarea cezarienei.

Vezi AICI partea a doua a interviului

Operatia cezariana nu este recomandata decat in cazul unor complicatii patologice, o astfel de interventie afectand corpul mamei si pe cel al copilului abia nascut. „Copilul si corpul mamei sunt mai bine pregatite pentru nasterea naturala”, sustine Dr. Ana Culcer.

Vezi AICI partea a treia a interviului

Intalnirea dintre Nuami Dinescu si Dr. Ana Culcer devine emotionanta odata cu povestea copilului pe care medicul pediatru l-a ingrijit dupa ce fusese abandonat la gunoi, un baiat care acum este student in Statele Unite.

Vezi AICI partea a patra a interviului

Dr. Ana Culcer a ingrijit de-a lungul carierei sale peste 500.000 de copii, motiv pentru care stie ca vaccinurile obligatorii pentru micutii intre 1 si 3 ani nu trebuie respinse.
Reticenta parintilor in fata acestora este o greseala, mai ales acum, dupa ce medicii au luptat pentru introducerea gratuitatii unor vaccinuri atat de importante si costisitoare.

Vezi AICI partea a cincea a interviului

Interviul acordat lui Nuami Dinescu ia sfarsit cu dezvaluirile medicului Ana Culcer despre descendenta sa dintr-o familie de intelectuali, avand legaturi indepartate cu insusi Nicolae Balcescu.

Vezi AICI partea a sasea a interviului

In this article

Join the Conversation