Legume crude, legume gatite. Cum sunt mai sanatoase

768 0

Legume crude

Ardei rosu gras 

Este o leguma foarte bogata in vitamina C, un nutrient solubil in apa. Daca il gatesti, vitamina C se dizolva in apa.

Broccoli

Contine elemente care previn cancerul. Consumat in stare cruda, aceste substante sunt absorbite mult mai usor in organism.

Usturoi

Atunci cand este gatiti, usturoiul isi pierde mult din vitamine. Incearca sa il folosesti crud, in salate, adauga-l in sosuri gatite, dar chiar la sfarsit, sau piseaza-l si fa-l bruschete.

Legume gatite

Morcov

Desi are un gust foarte bun in stare cruda, gatiti, morcovii elibereaza betacaroten (vitamina A). Gateste-i cu tot cu coaja, dar spala-i bine inainte.

Spanac

Este foarte sanatos si crud, dar gatiti asigura o cantitate de calciu care este mai usor absorbita in organism decat atunci cand este in stare cruda.

Ceapa

Ceapa contine quercitina, flavonid cu proprietati antiinflamatoare. Prin preparare termica, quercitina eliberata in mancare este intr-o cantitate mai mare.

 


In this article

Join the Conversation