Piersica, remediu dulce

316 0

Se cunoaste o mare varietate de piersici, insa cea alba, din care se poate face si vin, este cea mai suculenta si gustoasa.

Leacuri cu piersica

Nervozitate la copii

Prepara-i un sirop sedativ: pune la macerat 100 g de flori proaspete de piersic sau 50 g de flori uscate intr-un litru de apa, timp de 12 ore. Lasa la fiert timp de 30 de minute, la foc mic. Strecoara, apoi pune iar lichidul pe flacara mica, adaugand o cantitate egala de zahar candel, pana obtii un lichid cu concsistenta siropoasa. Da-i copilului o lingura dimineata si una seara, la culcare. Daca nu-i alergic la piersica!

Calculi biliari, cistite, colici

Infuzeaza, timp de 10 minute, 30 g de flori uscate sau 60 g de flori proaspete de piersic, oparite cu 1 litru de apa. Bea dupa masa o cescuta cu infuzie.

Ca laxativ

Bea dimineata, pe stomacul gol, un pahar cu suc de piersica strecurat, obtinut prin pasarea a doua fructe, dupa ce le-ai scos samburele si le-ai curata pielita.

Ca purgativ

Infuzeaza 30 g de frunze uscate de piersic intr-un litru de apa clocotita. Bea zilnic o cana cu ceai, seara, la doua ore dupa cina. In cazul copiilor, nu depasi 5 g de frunze la un litru de apa.

Contuzii

Aplica pe partile dureroase frunze tocate, amestecate cu patrunjel si ulei de masline.

Retete cu piersici:


In this article

Join the Conversation