Surse de vitamina A

758 0

Potrivit cercetatorilor americani, viitoarele mame ar trebui sa consume cel putin 200 de grame de morcovi pe zi, cam tot atat cat persoanele cu colesterol crescut. 200 de grame de morcovi pe zi fac sa scada nivelul colesterolului cu 11 la suta, datorita fibrelor, in special pectinei pe care o contine, si care au rol de a sechestra sarurile bilaterale si acizii grasi.

Vitamina A si provitamina A aduc beneficii imense sanatatii tale

De asemenea, provitamina A franeaza evolutia aterosclerozei si imbatranirea celulara. Potrivit specialistilor, provitamina A din morcov actioneaza simultan cu vitamina E, C si seleniul impotriva cancerului, in timp ce vitamina A are o actiune favorabila si asupra sistemului cardiovascular. Cei care mananca 1-2 morcovi pe zi au un risc scazut cu 30 la suta fata de infarctul de miocard, iar riscul de a face accident vascular cerebral scade cu aproape 80 la suta. Pentru a profita din plin de efectele benefice ale morcovului, consumati-l alternativ crud, sub forma de suc sau ras pe razatoarea fina, si fiert, in compozitia diverselor preparate.
 


In this article

Join the Conversation