Sangerarea de fixare

19816 1

Primul semn ca ai ramas insarcinata este absenta menstruatiei. Apoi apar si celelalte simptome care „vorbesc” despre starea de gratie in care te afli: intarirea sanilor, aparitia greturilor si a starilor de rau. Iar „confirmarea” ti-o da aparitia unei mici sangerari (sangerarea de fixare).

Ce este sangerarea de fixare

Numita in literatura de specialitate si nidatie, aparitia sangerarii este data de implantarea blastocistului (ovulul fertilizat) in mucoasa uterului.

La cat timp dupa conceptie apare implantarea sau nidatia?

Ovulul fecundat parcurge un drum lung pana ajunge acolo unde trebuie sa se dezvolte. Fertilizarea are loc in trompa uterina. Implantarea embrionului are loc de obicei la o distanta de 6-12 zile de la fertilizarea ovulului (de la momentul actului sexual neprotejat care corespunde momentului conceptiei).

In ziua a zecea de la fecundatie, oul este complet implantat. Din acest moment, dezvoltarea sa are loc cu rapiditate. 

Sangerarea de fixare poate fi confundata cu sangele menstrual.

Obligatoriu sau nu? Nidatia nu este obligatorie si nu toate femeile au sangerari atunci cand ovulul fecundat se fixeaza in uter. Alte semne te vor atentiona ca in corpul tau se produc modificari esentiale.

 

In this article

Join the Conversation

1 comment

  1. Alina Răspunde

    Buna ziua eu am facut pe data de 10 Dec embriotransfer blastocisti ziua 6 in ziua embriotransfer am avut of perdere de sange maro forte putin si pe langa aceasta perdere of bucatica mica cat or boaba de cafea de ceva gelatin nose cu doua punctulete mici de vase de sange asta sa inntamplat la 12 ore de la transfer astazi sunt an a 10 zi si nu sa mai inntamplat nimic daca stie cineva ce sa inntamplat va rog frumos raspuns scuze pt greseli