Saptamana 13

3020 0

Copiilor le place sa fie atinsi. De fapt, mangaierile sunt importante pentru cresterea si dezvoltatrea acestora. Mangaierile ajuta la consolidarea legaturii dintre tine si copilul tau, dar in acelasi timp il ajuta pe micut sa se linisteasca atunci cand este suparat sau iritat.

Este bine sa ii faci un masaj copilului, pentru ca ii va placea si se va relaxa. Intinde-l pe o suprafata calda si neteda sau pe o paturica, toarna in palme putin ulei pentru copii sau ulei vegetal si incepi sa il masezi. In timp ce faci acest lucru, priveste-l in ochi, canta-i sau vorbeste-i.

Fii atenta la raspunsul copilului. Daca observi ca nu ii place, incearca sa il masezi mai usor sau opreste-te. Tot ce are nevoie este o simpla mangaiere de-a ta.De asemenea, in aceasta perioada, copilul va incerca sa manance aproape orice, asa ca ai grija sa nu il lasi singur, pentru ca el poate sa bage in gura tot felul de lucruri.

Coordonarea mainilor si picioarelor

La aceasta varsta, copilul isi misca bine membrele, iar pe masura ce soldul si incheieturile genunchilor devin mai flexibile, miscarile sale sunt mai ferme. De asemenea, copilul poate sa isi apropie mainile sau sa stranga si sa intinda degetele. Daca vrei sa il incurajezi sa isi coordoneze miscarile, arata-i o jucarie si vezi daca poate sa ajunga la ea.

In this article

Join the Conversation