Saptamana 15

3521 0

Atunci cand sta pe burta, copilul isi va ridica umerii si capul, folosindu-si bratele ca sa se sprijine. In momentul in care el se va sprijini in maini, isi va intari muschii si va vedea mai bine ceea ce se intampla in jurul sau. S-ar putea sa te surprinda in momentul in care va incepe sa se intoarca singur de pe burta pe spate si invers.

Poti sa il incurajezi sa faca acest lucru, zambindu-i si felicitandu-l pentru efortul sau. De acum inainte, copilul iti va raspune intr-un fel sau altul, atunci cand iti aude vocea sau cand il privesti expresiv, dand din picioare si din maini. De asemenea, daca pana acum el zambea tuturor persoanelor pe care le vedea, in acest moment el va incepe sa fie selectiv cu cei din jurul sau.

Atunci cand se va afla in mijlocul unui grup mare de oameni pe care nu-i cunoaste, copilul va avea nevoie de mai mult timp pentru a se acomoda cu acestia si pentru a se simti confortabil. Daca se afla in bratele tale si vede alti copii, el va dori sa interactioneze cu ei, pentru ca sunt mai amuzanti si mai putin impunatori decat persoanele adulte.

In this article

Join the Conversation