Saptamana 16

4984 0

Copilul incepe sa inteleaga rolul limbajului

Cercetatorii sunt de parere ca, un copil poate sa inteleaga la aceasta varsta toate sunetele de baza ale limbii sale natale. Incepand cu aceasta varsta si pana la 6 luni, copilul isi va dezvolta abilitatea de a scoate cateva sunete, ceea ce inseamna ca vei auzi in sfarsit cuvintele pe care le asteptai de multa vreme: „ma-ma” sau „ta-ta”.

Indiferent daca specialistii in dezvoltarea copilui sustin ca este prea devreme ca el sa faca legatura intre tine sau partenerul tau si aceste sunete, tu vei fi extrem de entuziasmata. Poti sa il incurajezi sa comunice, imitand sunetele pe care le scoate si expresiile sale. Si el va incerca sa te imite.

Reactionand la sunetele pe care le scoate copilul atunci cand incearca sa iti spuna ceva, il vei ajuta sa inteleaga importanta limbajului. De asemenea, acest lucru il va ajuta sa priceapa mai bine ce inseamna cauza si efectul. El incepe sa isi dea seama ca ceea ce spune are sens.

Este timpul pentru mancarea solida

In primele 4-6 luni de viata, copilul primeste toate nutrimentele de care are nevoie, din laptele de la sanul mamei. Cu toate acestea, parintii sunt nerabdatori sa inceapa sa ii dea copilului hrana solida. Intr-adevar, tubul digestiv al copilului este mai dezvoltat acum si reflexul sau de a suge incepe sa dispara, asa ca pare a fi momentul potrivit sa ii dai mancare solida, cum ar fi piureurile sau cerealele.

In acelasi timp, exista si motive intemeiate sa mai amani acest moment. Daca vei incepe sa ii dai mancare solida mai tarziu, vei putea sa eviti ca el sa aiba unele recatii alergice si te vei asigura ca laptele nu va fi complet eliminat din alimentatia sa.

Nu te baza pe faptul ca, dandu-i copilului mancare solida, el va dormi mai mult in timpul nopii, deoarece studiile au demonstrat ca aceasta ipoteza nu este adevarata. Daca nu esti sigura ca este timpul potrivit sa ii dai mancare solida copilului, atunci ar fi bine sa te consulti cu medicul.

In this article

Join the Conversation