Saptamana 17

3584 0

Copilul incepe sa se joace singur

La aceasta varsta, copilul incepe sa se joace cu mainile si picioarele si va fi incantat sa faca acest lucru in repetate randuri. Dintr-o data, vei realiza ca in camera lui este foarte liniste si cand vei intra acolo, vei observa ca micutul tau, care avea nevoie de tine de fiecare data cand se trezea, acum se joaca si se distreaza singur in patutul sau. Astfel, tu iti vei putea citi in liniste ziarul, macar pentru scurta vreme.

Nu mai este nevoie sa il hranesti atat de des

Copilul tau are o burtica mai mare acum, asa ca nu va mai fi nevoie sa il hranesti atat de des. Va fi suficient sa ii dai sa manance de cinci sau sase ori pe zi, cu exceptia cazului in care inca il alaptezi , iar in aceasta situatie va fi nevoie sa il hranesti de sase sau opt ori pe zi.

La aceasta varsta, greutatea copilului se va dubla si el va continua sa acumuleze kilograme, chiar daca programul sau de masa va fi mai fix. Tot acum, continutul laptelui de la san se va schimba si va fi mai bogat in minerale, de care copilul tau are mare nevoie.

Nu te astepta ca hranirea copilului sa fie mai usoara acum, deoarece el va fi distras in timpul meselor, iar acest lucru poate sa fie frustrant pentru tine. Atunci cand ii dai sa manance, el se va uita dupa alti copii sau va fi atent la zgomotele pe care le aude. Poti sa eviti acest lucru incercand sa il hranesti intr-o camera in care este liniste si unde nimeni sa nu il poate deranja.

In this article

Join the Conversation