Saptamana 18

2560 0

Copilul isi dezvolta simtul umorului

Chiar daca plansul ramane in continuare cea mai frecventa forma de comunicare a copilului, el va incepe sa isi dezvolte si simtul umorului. Copilul va rade in momentul in care va fi placut surprins, ca de exemplu, atunci cand iti va vedea chipul iesind de sub o paturica sau cand ii vei arata o jucarie draguta.

In general, copiilor le place sa auda diferite sunete si nu este neaparat nevoie de jucarii sau instrumente speciale pentru acest lucru. Poti sa fluieri sau sa imiti unele animale, iar el va fi extrem de incantat.

Explorarea obiectelor

Incurajeaza-ti copilul sa experimenteze si sa se joace cu diferite obiecte. Un simplu prosop curat si colorat s-ar putea sa il tina ocupat pentru cateva minute. Observa-l cum incepe sa il bage in gura, sa il suga sau sa traga de el.

Da-i o jucarie care scoate sunete si vei vedea cat de incantat va fi de ea. Este momentul potrivit sa ii creezi un spatiu de joaca special, pentru ca el va incepe sa se miste foarte mult si sa exploreze lucrurile din jur.

Fascinatia culorilor

Copii disting culorile inca de la nastere, dar au dificultati in deosebirea nuantelor similare, precum rosul si portocaliul. (Copiii pot face diferenta intre culorile diferite, precum rosu, verde sau galben).

Prin urmare, copiii prefera adesea negrul si albul sau contrastele puternice. La aceasta varsta, micutul tau va incepe sa faca diferenta intre tonurile similare si ar fi bine sa ii arati multe carti, jucarii si alte obiecte cat mai colorate.

In this article

Join the Conversation