Saptamana 2

944 0

Pantecul tau a reprezentat un mediu calduros si confortabil pentru bebelus, iar acestuia ii va lua ceva timp ca sa se obisnuiasca cu viata exterioara si cu tot ce presupune aceasta: sunete, imagini, senzatii, etc.

Nu prea vei reusi sa iti dai seama ce personalitate are micutul, deoarece el va dormi majoritatea timpului si nu va fi prea activ. Singura modalitate prin care el va comunica va fi plansul, dar tu trebuie sa ii vorbesti si sa il mangai.

Copilasul iti poate recunoaste vocea si o poate deosebi de cea a altor persoane. Bebelusului ii va placea sa fie tinut in brate, mangaiat si sarutat. S-ar putea ca el sa scoata un sunet atunci cand iti va auzi vocea sau cand iti va zari chipul.

Depresia postnatala

Pare lipsit de sens, dar intr-un moment in care se presupune ca trebuie sa fii extrem de fericita, tu te vei simti deprimata, trista, prost dispusa sau iritata. De fapt, este vorba despre depresia postnatala, care apare la aproximativ jumatate din mamici.

In timpul primelor saptamani, lipsa somnului, recuperarea dupa nastere, ingrijirea bebelusului si lipsa experientei in cresterea lui, pot constitui factori de stres maxim. De asemenea, modificarile hormonale care apar dupa nastere pot sa iti afecteze starea de spirit.

In this article

Join the Conversation