Saptamana 20

480 0

Exprimarea emotiilor

Copilul nu isi poate exprima emotiile la fel de bine ca si tine. Desi iti poate arata foarte clar ca este suparat, plictisit sau fericit, abilitatea sa de a-si manifesta dragostea si umorul este in curs de dezvoltare.

Copilul isi va exprima puternic afectiunea fata de tine, intinzand bratele atunci cand vrea sa fie ridicat si plangand atunci cand iesi din camera lui. De asemenea, el te va imbratisa si te va saruta. Tot acum, el va incepe sa inteleaga micile glume si jocuri. Va rade in unele situatii amuzante si va incerca la randul sau sa te faca si pe tine sa razi.

Localizarea sunetelor

Acum, copilul tau incepe sa realizeze de unde vin sunetele si se va intoarce in acea directie. O modalitatea usoara de a-i atrage atentia este aceea de a zornai niste chei in preajma lui. Si adierile vantului il vor atrage le fel de mult. Copilul s-ar putea sa-si recunoasca propriul nume si sa inteleaga ca vorbesti cu el atunci cand il rostesti.

Vei observa ca micutul isi intoarce capul in momentul cand il strigi sau cand vorebesti despre el cu alte persoane. Daca vrei sa ii atragi atentia sau sa il faci sa se amuze, atunci trebuie sa vorbesti mereu cu el. La aceasta varsta, copii nu invata sa vorbeasca de la televizor sau de la la radio, asa ca mai bine opreste-le si comunica tu insati cu el.

In this article

Join the Conversation