Saptamana 22

419 0

Distingerea obiectelor si culorilor

Copilul tau incepe sa observe obiectele mici si sa le urmareasca pe cele aflate in miscare. La aceasta varsta s-ar putea ca el sa recunoasca un obiect, chiar daca vede doar o mica partea din acesta, cum ar fi jucaria lui preferata, pe care o zareste intr-o gramada de alte jucarii.

De asemenea, copilul poate urmari un obiect care se afla in afara ariei sale vizuale. El va ajunge la un obiect pe care il va lua dintr-un anumit loc si apoi se va intoarce sa mai ia inca unul. Daca in urma cu catva timp el invata sa deosebeasca culorile asemanatoare, acum va incepe sa sesizeze diferenta subtila dintre culorile pastelate.

Distragerea atentiei

Cand te afli intr-un supermarket si copilul incepe sa se agite, poti sa ii distragi atentia pentru scurta vreme, dandu-i o jucarie sau aratandu-i diferite produse de pe rafturi, in asa fel incat sa ai timp sa iti faci cumparaturile. Copiii mai sensibili s-ar putea sa nu suporte aglomeratia din magazin, anumite mirosuri sau sunete.

Cauza si efectul

Abilitatea copilului de a interactiona cu tine si cu cei din jur creste pe zi ce trece. La aceasta varsta, el s-ar putea sa inceapa sa joace diferite jocuri, pentru ca intelege faptul ca actinile sale au si un efect. S-ar putea ca el sa arunce obiectele doar ca sa te vada cum le aduni sau ca observe cum si unde cad acestea.

Odata ce el va intelege ca aruncarea diferitelor obiecte este la fel de amuzanta ca si strangerea lor, lumea sa va deveni si mai interesanta, iar tie iti va fi putin mai greu si va trebui sa ai rabdare si sa te obisnuiesti cu acest lucru.

In curand, vei observa ca el face mai mult zgomot, pentru ca incepe sa gangureasca si sa loveasca diferite obiecte intre ele. Toate acestea reprezinta modalitati prin care copilul incepe sa experimenteze lumea din jurul sau.

In this article

Join the Conversation