Saptamana 24

449 0

Pe masura ce copilul tau devine mai activ, el va prefera hainele confortabile. Alege-i o imbracaminte din materiale moi, in care sa nu transpire sau care sa nu ii provoace iritatii ale pielii.

Evita imbracamintea aspra sau care are cusaturi in care micutul se poate rani. Cordoanele lungi, nasturii sau fundele il pot strange prea tare sau chiar sufoca, asa ca trebuie sa fii foarte atenta cu ce il imbraci.

Rostogolirea

Muschii gatului si ai bratelor fiind mai puternici acum, ii permit copilului sa se rostogoleasca de pe o parte pe cealalta, iar acesta abilitate pe care a deprins-o, s-ar putea sa te amuze, dar in acelasi timp sa te si enerveze putin. Atunci cand ii schimbi scutecele este bine sa il tii cu grija si, de asemenea, sa nu il lasi nesupravegheat in patut.

Socializarea cu cei din jur

La aceasta varsta, copilul nu numai ca se va bucura in momentul in care cei din jur ii vor acorda atentie, ci va incerca sa socializeze cu ei. O persoana cu zambetul pe buze si cu ochii blajini, care se apropie de el, are mari sanse sa se imprieteneasca cu micutul tau. Cu toate acestea, el va avea in continuare nevoie de dragostea si afectiunea ta.

In acelasi timp, copilul isi da seama ca si atunci cand este cuminte si cand are un comportament care te deranjeaza, tu reactionezi intr-un fel sau altul, asa ca de acum inainte, el va face orice ca sa iti atraga atentia.

Tot ceea ce va face el acum ti se va parea incantator, dar pe masaura ce va creste, el s-ar putea sa fie mai neascultator, ca sa starneasca o reactie din partea ta. Nu uita sa ii oferi un feedback pozitiv in momentul in care este cuminte. Este o metoda buna prin care il poti invata sa deosebeasca binele de rau.

In this article

Join the Conversation