Saptamana 28

411 0

Bea din canuta cu cioc

La aceasta varsta, copilul s-ar putea sa inceapa sa manace singur bucatele de mancare pe care le poate apuca cu manutele, desi acest lucru se poate intampla mai probabil pe la varsta de 10 luni.

Odata ajuns la acest stadiu, poti sa il inveti sa bea din canuta cu cioc. Daca observi ca micutul devine frustrat din cauza ca nu poate sa bea mai mult lichid, poti sa ii scoti capacul si sa il lasi sa soarba direct din canuta. Cu cat il vei invata mai repede sa bea din canuta, cu atat mai usor ii va fi sa renunte la biberon.

Recunoaste obiectele

Acum, copilul se implica tot mai mult in diferite jocuri care presupun ascunderea si descoperierea diferitelor obiecte. Aseaza pe podea una din jucariile lui preferate si acoper-o cu un prosop, de exemplu apoi da prosopul deoparte si arata-i-o din nou.

Una dintre cele mai usoare modalitati de a distrage atentia copilului si de a-i da o ocupatie este aceea de a ascunde un anumit obiect si da a-l lasa pe el sa il gaseasca. De asemenea, copilul poate recunoaste diferite tonalitati si inflexiuni ale vocii si s-ar putea sa izbucneasca in lacrimi daca ii vorbesti pe un ton mai aspru.

In this article

Join the Conversation