Saptamana 29

594 0

Copilul iti testeaza autoritatea

Probabil ca deja i-ai spus copilului tau ca telefonul nu este o jucarie sau ca nu trebuie sa traga pe cineva de par. La aceasta varsta, copilul s-ar putea sa inceapa sa iti testeze autoritatea, refuzand sa iti urmeze indicatiile si sfaturile. Nu inseamna ca el este neascultator sau incapatanat, ci pur si simplu, curios.

Tine cont de faptul ca el nu poate sa isi aminteasca toate lucrurile pe care i-ai spus ca nu are voie sa le faca, chiar daca i le-ai repetat de mai multe ori. Cea mai buna metoda este sa spui un simplu „nu” si sa ii distragi atentia.

Perceperea relatiei dintre obiecte

Copilul incepe sa inteleaga care este legatura dintre obiecte, in spatiul tridimensional. El va sorta jucariile si va grupa obiectele in functie de dimensiunea acestora. Atunci cand se va uita si se va admira in oglinda, iar tu vei aparea brusc in spatele sau, copilul se va intoarce si te va privi, fara sa mai creada ca tu esti in interiorul acesteia

Copilul incepe sa inteleaga ca obiectle pe care nu le poate vedea continua sa existe si va fi fascinat de jocurile in care obiectele apar si dispar. Acum, copilul poate sa isi indrepte spatele si sa isi rasuceasca trunchiul atunci cand sta in sezut, ceea ce ii permite sa se joace mai mult timp.

In this article

Join the Conversation