Saptamana 30

622 0

Aparitia dintilor

Cresterea dintilor poate incepe cel mai devreme pe la varsta de 3 luni si cel tarziu pe la 12 luni, dar la majoritatea copiilor, primul dinte apare pe la varsta de 4-7 luni. Nu te alarma daca micutului tau nu i-au aparut multi dinti. Pana la varsta de 3 ani ii vor creste toti cei 20 de dinti.

Odata ce incep sa ii creasca dintii, asteapta-te ca el sa saliveze mai mult. Pentru a reduce acest disconfort, da-i ceva sa mestece si sa roada, cum ar fi un prosop ud. El s-ar putea sa se simta mai bine atunci cand mananca ceva rece, cum ar fi iaurtul, deoarece ii va alina durerea pentru scurta vreme. De asemenea, poti sa ii dai copilului un biscuite tare si fara zahar pe care el sa il roada sau sa ii masezi usor gingiile cu un gel special care sa ii aline durerea.

Teama de singuratate

La aceasta varsta, copilul s-ar puta sa manifeste primele semne de anxietate in momentul in care este lasat singur. Departe de a fi un motiv de ingrijorare, anxietatea reprezinta un semn ca micutul incepe sa creasca si sa inteleaga lumea inconjuratoare.

Inainte, cand il lasai singur in camera, abia observa ca ai plecat, dar acum, el isi da seama imediat de acest lucru si s-ar putea sa inceapa sa planga pentru ca iti simte lipsa. Impotrivirea copilului in momentul in care il lasi singur s-ar putea sa iti creeze un sentiment de frustrare uneori.

Daca ai de rezolvat o problema, inainte de a iesi pe usa, imbratiseaza-l si saruta-l, spunandu-i ca te intorci repede. El nu va in telege ca te vei intoarce peste o ora, dar dragostea si afectiunea pe care i le oferi il vor linisti si il vor face sa se simta confortabil pana in momentul in care vei fi din nou langa el.

De asemenea, incearca sa iti creezi un ritual atunci cand pleci undeva, in asa fel incat copilul sa se obisnuiasca cu acest lucru. In acest fel, chiar daca tu sau taticul lui nu sunteti acasa, el se va simti bine cu persoana care va avea grija de el temporar.

In this article

Join the Conversation