Saptamana 31

407 0

Copilul devine mai sentimental

La aceasta varsta, emotiile si sentimentele copilului devin tot mai evidente. In urmatoarele luni, copilul va invata sa aprecieze, sa imite diferite stari de spirit si sa devina empatic.

De exemplu, daca va auzi pe cineva plangand, s-ar putea ca si el sa inceapa sa planga. De acum inainte, copilul va invata multe lucruri de la tine si va prelua modul in care tu ii vei trata pe ceilalti.

Separarea in timpul noptii

Daca micutul tau doarme in alta camera si este nelinistit in timpul noptii, incearca sa petreci mai mult timp cu el inainte sa adoarma, citindu-i o poveste, invelindu-l sau cantandu-i. Daca ii vei forma o rutina inainte de culcare, el se va simti in siguranta si se va obisnui cu acesta, iar in acest fel va dormi mai linistit.

Fie ca incepi ritualul de culcare in baie sau in sufragerie, acesta trebuie sa se incheie in camera in care doarme copilul. Este important sa il inveti pe micut ca dormitorul este un loc placut si nu un loc in care el este „pedepsit” si lasat singur.

Daca el se supara atunci cand observa ca te indrepti spre usa, dupa ce l-ai asezat in patut, spune-i ca te intorci in cateva minute ca sa vezi ce face. Vei vedea ca el va adormi inainte ca tu sa te intorci in camera lui.

In this article

Join the Conversation