Saptamana 33

552 0

Explorarea obiectelor

Acum, copilul exploreaza obiectele scuturandu-le, lovindu-le sau aruncandu-le. Ideea ca poate face diferite lucruri cu ajutorul unui anumit obiect incepe sa ii placa copilului, asa ca o activitate care ii permite sa arunce, sa scuture, sa apese sau sa deschida diferite lucruri, il va fascina.

De asemenea, copilul tau va fi atras de jucariile care au functii specifice, cum ar fi telefoanele. Daca el nu va putea sa tina singur telefonul la ureche, ajuta-l tu sa faca acest lucru si prefa-te ca porti o conversatie cu el.

In urmatoarele luni, el va incepe sa foloseasca diferite obiecte, cu un scop precis – isi va pieptana parul, va bea dintr-o ceasca sau va utiliza telefonul de jucarie.

Ai grija ca el sa inceapa sa indice sau sa se uite la poza corecta atunci cand rostesti numele unui anumit obiect, mai ales daca este vorba de lucruri obisnuite precum ochii, nasul sau gura.

De asemenea, la aceasta varsta, copilului tau ii va placea sa vada obiectele cazand, iar pe tine rindicandu-le, apoi sa le arunce din nou. Trebuie sa stii ca, in acest fel, el nu intentioneaza sa te scoata din minti, ci doar sa se amuze si sa priveasca acest spectacol care i se pare deosebit de interesant.

In this article

Join the Conversation