Saptamana 34

381 0

Poate vedea clar acum

Vederea copilului este acum aproape la fel de clara precum cea a unui adult. Desi copilul vede mai bine lucrurile situate mai aproape de el, vederea la departare este suficient de buna pentru ca el sa poata recunoaste oamenii si obiectele din jur.

S-ar putea ca el sa observe o jucarie aflata in alta camera si sa se tarasca pe burta pana va ajunge la ea. Ochii lui s-ar putea sa aiba deja culoarea finala acum, desi este posibil sa observi mai tarziu unele schimbari subtile.

Folosirea mainilor

Copilul s-ar putea sa inceapa sa se uite dupa obiectele care cad si sa isi foloseasca degetul aratator pentru a le indica. El va putea sa apuce cu usurinta o bucatica de mancare pe care o va tine strans in maini si va sti sa deschida palmele ca sa arunce cu o precizie foarte buna diferite obiecte.

De asemenea, el va incepe sa apuce obiectele mai mici cu ajutorul degetului mare si a celui aratator. Este bine sa acoperi toate prizele din casa, deoarece copilului ii va placea sa isi bage degetele in tot felul de locuri inguste si sa apese diferite obiecte.

Inlaturarea temerilor copilului

Vor exista momente in care copilul tau se va teme de lucrurile pe care nu le poate intelege. Chiar si acele lucruri care nu il deranjau pana acum, precum soneria de la intrare sau orice alt zgomot s-ar putea sa il sperie.

Cand se intampla acest lucru, cel mai important este sa il linistesti si sa ii oferi sentimentul de siguranta. Spune-i ca esti langa el si ca totul este in regula. Tot ce are nevoie este o imbratisare si o mangaiere.

In this article

Join the Conversation