Saptamana 35

330 0

Nu e inca timpul pentru pantofi

Odata ce copilul incepe sa stea in picioare si sa mearga, te vei intreba daca este momentul sa poarte pantofi. Majoritatea pediatrilor si expertilor in dezvoltarea copiilor sunt de parere ca, pana cand nu merge in mod regulat in afara casei, copilul nu trebuie sa poarte pantofi.

Este normal ca micutul sa mearga cu picioarele putin curbate in afara. Mergand descaltat, muschii picioarelor se intaresc si in momentul in care simte texturile pe care paseste, copilul isi poate mentine echilibrul.

Aproape ca a invatat sa mearga

La aceata varsta, unii copii s-ar putea sa urce cateva trepte si sa mearga prin casa tinandu-se de mobila, dar altii incep sa mearga debia pe la varsta de doi ani. De asemenea, copilul invata acum sa isi indoaie genunchii si sa se aseze dupa ce a stat in picioare, ceea ce poate fi mai greu decat ti-ai imaginat.

Copilul se va ridica in picioare atunci cand este in pat, iar cand se va intampla acest lucru, invata-l sa se aseze din nou. Siguranta copilului devine o necesitate de acum inainte. Poti sa incepi sa pui incuietori la usi si sa tii toate substantele pentru curatat intr-un loc sigur.

In this article

Join the Conversation