Saptamana 36

419 0

Calatoriile

Din cauza faptului ca micutul se teme de singuratate, iti va fi greu sa pleci departe de el pentru o perioada mai lunga, dar in acelasi timp, este foarte dificil sa il iei cu tine atunci cand calatoresti.

El este obisnuit cu anumite imprejurimi si figuri familiare, iar daca vei dori sa calatoresti cu el ii vei intrerupe rutina si ii vei inlatura sentimentul de siguranta, mai ales atunci cand vei vizita un loc cu totul nou pentru el si cand va intalni multi straini.

Teama de singuratate

La aceasta varsta si in urmatoarele cateva luni, teama copilului de a ramane singur atinge cote maxime. Desi este normal ca el sa isi manifeste puternic afectiunea fata de tine si sa se teama de persoanele straine, va fi destul de dificil sa il lasi in grija bunicilor sau bonei.

Il poti ajuta sa depaseasca aceste momente, sfatuindu-i pe ceilalti sa se apropie usor de copil si sa il lase pe el sa faca primul pas. S-ar putea ca micutul sa isi suga degetul mare sau suzeta pentru a se calma si pentru a putea sa isi invinga teama de singuratate si de straini, ceea ce este un lucru perfect normal.

In this article

Join the Conversation