Saptamana 37

382 0

Amintirile

In aceasta perioada, copilul va incepe sa isi aminteasca informatii importante, cum ar fi locul in care se afla jucariile. De asemenea, el va fi capabil sa imite unele actiuni pe care le-a vazut in jurul sau in urma cu aproximativ o saptamana. El isi poate aminti unele detalii legate de o experienta de scurta durata. Memoria de lunga durata nu se va dezvolta pana pe la varsta de 3 ani, atunci cand copilul incepe sa vorbeasca cu adevarat.

Joaca si invatatul

Acum, copilul poate sa aseze jucariile la locul lor si sa le scoata de unde au fost aranjate. Da-i o galetusa de plastic si cateva jucarii pentru ca el sa isi exerseze aceasta noua abilitate. Copilului ii plac jucariile cu parti mobile, cum ar fi manerele, manetele sau usile care se deschid si se inchid, ori masinutele mari din plastic cu care el poate sa se plimbe prin casa.

Daca vei lua de langa el o jucarie, vei vedea ca va obiecta, pentru ca, acum, el incepe sa isi exprime nevoile si preferintele. Ar fi bine ca inainte sa iei de langa el un anumit obiect, sa ii oferi in schimb ceva nou. Aproximativ jumatate dintre copiii de aceasta varsta lasa deoparte anumite obiecte, apoi revin la ele si le iau inapoi.

Incearca sa fii partenerul sau de joaca si sa ii arunci o minge, ca sa vezi daca el ti-o da inapoi. De asemenea, copilului ii va placea sa imparta mancarea cu tine, asa ca nu il refuza daca observi ca iti va oferi acest mic „cadou”.

In this article

Join the Conversation