Saptamana 38

409 0

Intelegerea limbajului

Din momentul in care s-a nascut, copilul a auzit o multime de cuvinte, iar acum va incepe sa le reproduca, desi el este mult mai capabil sa le inteleaga decat sa le reproduca. Ganguritul sau va incepe sa semene mai mult a vorbit acum, iar tu va trebui sa ii raspunzi la ceea ce iti va spune. Cu toate acestea, copilul va intelege mai multe lucruri din tonul pe care il folosesti decat din cuvintele pe care le rostesti.

El va fi constient de faptul ca ti-a facut o bucurie, asa ca trebuie sa il feliciti atunci cand, spre exemplu, ridica o jucarie dupa ce a arauncat-o. Cu cat vei discuta mai mult cu el in timp ce pregatesti mancarea, conduci sau te imbraci, cu atat mai repede va invata sa vorbeasca si sa utilizeze mai multe cuvinte.

Copilul va incepe sa inteleaga cuvantul „nu”, chiar daca nu va asculta atunci cand ii vei interzice sa faca un anumit lucru. Te poti astepta ca el sa incerce sa atinga un anumit obiect, chiar daca ii vei spune ca nu are voie. Este bine sa utilizezi mai rar cuvantul „nu” si atunci cand o faci sa il folosesti in alt context decat cel in care copilul a facut ceva nepotrivit.

In this article

Join the Conversation