Saptamana 40

502 0

Conversatiile ajuta copilul sa isi dezvolte limbajul

Copilul incepe sa inteleaga foarte multe cuvinte si fraze simple, asa ca este foarte important sa vorbesti cu el mereu. Ajuta-l sa isi dezvolte vocabularul, repetand cuvintele pe care le spune el si folosid un limbaj specific adultilor. Invata-l sa pronunte corect toate cuvintele si evita sa le folosesti pe cele pe care el le pronunta gresit, chiar daca acestea sunt amuzante.

Este mai bine ca el sa auda cuvintele pronuntate in mod corect si apoi sa invete sa le repete la fel de bine. Desi uneori poate parea ciudat, este bine sa porti conversatii cu micutul tau, deoarece aceasta este o metoda execlenta pentru a-l incuraja sa isi dezvolte abilitatile lingvistice.

In curand vei observa ca el foloseste cateva cuvinte sau gesturi pe care le intelegi, precum si alte forme de comunicare. Este foarte important sa spui numele obiectelor pe care el ti le arata sau sa ii indici tu alte lucruri, ca sa il ajuti sa invete numele lor. Incearca sa ii descrii si sa ii explici ceea ce faci, fie ca tai ceapa pentru mancare, fie ca speli rufele.

De asemenea, poti sa folosesti cuvinte care rimeaza si sa te joci cu el, punandu-l sa identifice anumite cuvinte-cheie sau fraze. Foarte curand, el va incepe sa faca diferite conexiuni si sa bata din palme atunci cand vede ca si tu faci acest lucru. Tot acum va spune „mama” cand se va uita la tine sau „tata” cand va privi spre tatal sau.

In this article

Join the Conversation