Saptamana 41

552 0

Mai multa mobilitate

In aceasta perioada, copilul va putea sa se tarasca pe burta, cu ajutorul mainilor si genunchilor, tinand corpul paralel cu podeaua sau va incepe sa urce scarile. La aceasta varsta, copilul va sta singur in picioare si va incepe sa mearga prin casa, tinandu-se de mobila.

El va putea sa faca cativa pasi atunci cand este sustinut. In curand, el va face primii pasi singur. Majoritatea copiilor pasesc pentru prima data pe la varsta de 9-12 luni si incep sa mearga bine pe la 14-15 luni. Degetele copilului devin mai agile acum. Folosindu-si degetul cel mare si aratatorul, copilul va putea sa apuce obiectele mici, fara sa isi sprijine incheietura mainii pe o suprafata solida.

Puiul tau va fi curios sa exploreze lucrurile marunte si ar trebui sa ai grija sa nu se inece cu diferite obiecte pe care vrea sa le bage in gura. Asigura-te ca ceea ce vrea sa guste este comestibil si nu il lasa sa ia alimente cu care se poate ineca, precum un morcov sau un strugure intreg. Fructele sau legumele curatate si taiate sau bucatelele de branza sunt tocmai potrivite pentru el.

In this article

Join the Conversation