Saptamana 42

485 0

Copilul este mult mai independent din punct de vedere fizic

La aceasta varsta, copilul nu mai este micutul neajutorat care nu poate sa faca nimic fara suportul tau. El are in continuare nevoie de multa grija si afectiune din partea ta, dar independenta sa crescuta este tot mai evidenta prin faptul ca el poate sa stea in picioare, sa se aplece sau sa stea pe vine.

Copilul poate sa mearga in timp ce te tine de mana si isi va ridica bratele sau picioarele ca sa te ajute atunci cand il imbraci. In timpul meselor s-ar putea ca el sa ia o cana si sa bea din ea fara sa fie ajutat (unii copii pot sa faca acest lucru deabia peste cateva luni mai tarziu) sau chiar sa apuce cu mainile bucati de mancare.

Odata ce micutul tau este capabil sa bea singur din cana, va trebui sa fii atenta sa o iei la timp din mainile lui, pentru ca este mai probabil ca el sa o arunce atunci cand termina de baut, decat sa o aseze cu grija.

De asemenea, s-ar putea ca el sa arunce in mod intentionat unele obiecte, pentru ca tu sa le ridici. Daca vei obosi sa faci acest lucru mereu, incearca sa ii iei obiectul respectiv pentru scurt timp si sa ii distragi atentia cu alte jocuri amuzante.

In this article

Join the Conversation