Saptamana 43

493 0

Este timpul sa stabilesti niste limite

Acum, copilul tau va intelege instructiunile simple, desi s-ar putea sa te ignore in mod intentionat atunci cand ii spui ca nu are voie sa faca un anumit lucru. Chiar daca micutul nu isi va mai aminti maine ceea ce ii vei spune astazi, nu este prea curand sa stabilesti cateva limite sau reguli si sa il inveti sa faca diferenta intre bine si rau sau intre sigur si nesigur.

Nu inseamna ca esti aspra cu el daca ii vei interzice sa mai manance al doilea fursec, spre exemplu, ci ca vrei sa ai grija de sanatatea sa. Daca el va dori sa traga o pisica de coada, va trebui sa il privesti in ochi si sa ii spui ca acest lucru ii va face rau micutului animal si sa il inveti sa o mangaie.

Dorinta sa de a explora lucrurile din jur este mult mai puternica decat cea de a-ti asculta sfaturile pe care i le dai, asa ca depinde de tine sa il protejezi si sa il inveti ce este bine. Aceasta sfidare provine din faptul ca micutul este foarte curios sa afle tot mai multe lucruri despre lumea inconjuratoare.

Interactiunile cu ceilalti copii

Micutul va putea acum sa se afirme in fata altor copii si sa se joace pe langa ei, dar nu impreuna cu acestia. Intalnirile informale dintre copii pot reprezenta o exelenta ocazie de a-l incuraja pe copilul tau sa socializeze. Tine cont de faptul ca, la aceasta varsta, copilul este mult prea mic pentru a intelege ideea de a-si face prieteni.

Profita de momentele in care el se joaca alaturi de alti copii, in asa fel incat sa invete sa interactioneze cu acestia. S-ar putea ca el sa invete noi jocuri de la ceilalti copii si, in plus, tu te vei bucura de suportul celorlalti parinti in momentele in care micutii se joaca.

In this article

Join the Conversation