Saptamana 45

495 0

La aceasta varsta, copilului ii va placea sa rasfoiasca paginile unei carti, desi nu le va intoarce una cate una. Cumpara-i carti cat mai variate, cu multe poze si personaje amuzante, din care poate invata care sunt culorile sau obiectele obisnuite.

Este greu sa-ti iei la revedere

Probabil ca micutul tau s-a confruntat cu teama de singuratate in ultimele cateva luni, iar acest lucru este normal. El te iubeste si depinde de tine, asa ca este suparat atunci cand pleci de langa el.

Pentru ca momentele despartii sa fie mai usoare, incearca sa le faci cat mai placute si cat mai scurte. Atunci cand iti lasi copilul in grija bonei sau altei persoane, nu prelungi clipa despartirii, pentru ca el va incepe sa planga dupa ce vei pleca.

Poti sa iti ajuti copilul sa se simta mai independent, daca nu stai mereu in jurul lui. Bineinteles ca el are nevoie sa stie ca esti prin preajma si ca se poate baza pe tine. Daca observi ca el sa plimba prin casa si se duce in alta camera, asteapta cateva minute inainte sa te duci dupa el. Daca tu te afli in alta incapere, cheama-l la tine, insa nu alerga in camera lui daca incepe sa tipe.

In this article

Join the Conversation