Saptamana 47

496 0

Primii pasi

Daca micutul tau nu merge inca, este probabil ca el sa faca primii pasi foarte curand. In cazul in care nu se intampla acest lucru, nu trebuie sa te ingrijorezi, deoarece unii copii incep sa mearga abia dupa 16 sau 17 luni.

Iti poti incuraja copilul sa mearga, stand in fata lui si tinandu-l de maini. S-ar putea ca el sa isi tina bratele in lateral pentru a-si mentine echilibrul, coatele putin indoite, picioarele putin curbate in exterior si burta inainte. Asiguar-te ca locul in care isi exerseaza aceste noi abilitati este sigur si ca el va cadea pe ceva moale.

Renunta la suzeta

Experitii sunt de parere ca acum este momentul potrivit sa nu il mai lasi pe copil sa foloseasca suzeta. Cu cat o va folosi mai mult, cu atat mai greu ii va fi sa renunte la ea. Motivul cel mai important pentru care ar trebui sa il determini pe copil sa renunte la acest obicei este acela ca el nu va putea sa vorbeasca daca suge mereu suzeta.

Acest moment s-ar putea sa fie dificil, dar trebuie sa faci treptat acest pas. Pentru inceput, lasa-i suzeta, dar mai putin decat in mod obisnuit, dar nu i-o mai da in timpul noptii. Inlocuieste suzeta cu o jucarie de plus.

In this article

Join the Conversation