Saptamana 6

847 0

Pentru ca micutul tau va fi treaz mai mult timp pe parcursul zilei, poti profita de aceasta ocazie pentru a-l ajuta sa isi dezvolte sistemul senzorial. Canta-i un cantec de leagan sau pune-i niste muzica. Vei observa cum bebelusul isi va exprima bucuria gangurind sau dand din maini si din picioare.

Copilul va fi incantat in egala masura de zgomotul vantului sau de sunetului unui ceas. Cu cat sunetele vor fi mai variate, cu atat mai puternic va fi impactul. Vei realiza ca micutul va prefera anumite sunete din multimea celor pe care le aude.

Cu toate acestea, nu te gandi ca el trebuie sa asculte tot timpul muzica. Copiii au nevoie si de liniste pentru a se odihni. Daca vei exagera si il vei stimula prea mult, acdesta va icepe sa planga, sa fie agitate si iritat.

Viata sexuala dupa nastere

Dupa nastere te simti istovita, iar apetitul tau sexual este egal cu zero, din cauza schimbarilor hormonale care se petrec in corpul tau, mai ales daca alaptezi. Fiecare zi petrecuta alaturi de bebelusul tau este complet diferita de viata pe o aveai inainte ca el sa se nasca.

Chiar daca medicul iti spune ca din punct de vedere fizic poti sa iti reincepi viata sexuala, acest lucru nu inseamna ca tu te simti pregatita sa faci acest lucru. Chiar daca nu esti gata sa faci acest pas, tu si partenerul tau trebuie sa va manifestati in continuare afectiunea unul fata de celalalt. Un studiu realizat la Universitatea din Wisconsin, a demonstrat ca doar 17% dintre mamici si-au reinceput viata sexuala in prima luna dupa ce au nascut.

In this article

Join the Conversation