Saptamana 8

10221 0

In aceasta perioada, copilul tau poate face diferenta intre vocile cunoscute si alte sunete si incepe sa fie „un bun ascultator”. El este mai atent la ceea ce se intampla in jur si atunci cand aude anumite zgomote venind dintr-un anumit loc, se uita in directia respectiva.

Continua sa vorbesti cu el, chiar daca nu iti va putea raspunde, pentru ca va fi extrem de fascinat de miscarea buzelor tale. Daca ai unele dubii cu privire la auzul copilului, nu ezita sa ii mentionezi acest lucru medicului pediatru. Chiar daca auzul copilului tau a fost testat deja, exista riscul ca pe parcurs sa apara unele probleme.

Copilul prefera obiectele cu un design complex

In aceasta perioada, copilul tau va incepe sa aiba alte preferinte. Daca la inceput era atras de lucrurile stralucitoare sau care aveau maxim doua culori, acum el va prefera obiectele cu un design mai complicat, mai colorate si cu forme mai interesante. Ar fi bine sa ii arati copilului o gama mai variata de obiecte si sa il lasi sa le atinga. Poti sa il lasi sa se joace cu jucarii din plastic, cu mingii moi sau maimutoi de plus.

O mana de ajutor

Perioada haotica de la inceput a trecut, iar programul copilului incepe sa fie mai previzibil. Daca tu si partenerul tau aveti grija de el, este important pentru amandoi sa stabiliti o legatura cu copilul. Atat tu, cat si partenerul tau trebuie sa aveti pe rand grija de micut, sa ii faceti baie, sa il schimbati sau sa ii satisfaceti alte nevoi pe care le are.

Daca iti cresti copilul singura, ar fi bine sa apelezi la ajutorul unei bunici sau matusi, care poate sa petreaca mai mult timp cu acesta. In acest fel, intre copil si respectivul adult se va stabili o legatura afectiva, iar tie iti va fi mult mai usor sa te descurci.

Foarte putini parinti sunt afectuosi unul cu celalalt in saptamanile ce urmeaza dupa nasterea copilului, din motive practice. Trebuie retinut faptul ca, a fi parinte nu inseamna ca nu mai ai nevoi sexuale. Chiar daca nu mai aveti timp, chef sau interes in ceea ce priveste actul sexual, tu si partenerul puteti gasi alte modalitati prin care sa va manifestati dragostea unul fata de celalalt.

Comunicarea

Continua sa comunici deschis cu partenerul tau, indiferent cat de stresata esti. Aminteste-ti ca amandoi va confruntati cu niste schimbari enorme. Discutand despre acestea, va puteti apropia si mai mult. Incercati sa nu va plangeti sau sa nu va acuzati reciproc, ci sa va oferiti sugestii unul altuia.

In this article

Join the Conversation