Sarcina pe saptamani. Cum se dezvolta bebe in saptamanile 15 – 20 (VIDEO)

1242 0

Un excelent documentar de doar cateva minute in care afli cum se dezvolta bebelusul in saptamanile 15 – 20 de sarcina.

Pe scurt despre sarcina pe saptamani (saptamanile 15 – 20)

Saptamana 15 de sarcina Bebe are acum gene si sprancene. Pielea lui este foarte subtire si prin ea se vad vasele de sange. Gusturile bebelusului sunt dezvoltate. S-a demonstrat ca lichidul amniotic poate mirosi a usturoi, ceapa sau alte alimenmte pe care le mananci.

Saptamana 16 de sarcina In aceasta perioada s-ar putea sa incepi sa simti miscarile copilului. Daca nu le simti inca, nu te ingrijora. Mamele care sunt la prima sarcina simt miscarile copilului mult mai tarziu decat mamicile care au mai nascut. Asa ca, daca nu simti inca miscarile fatului, nu trebuie sa intri in panica.

Saptamana 17 de sarcina Degetele minuscule ale fatului au deja amprente. Miscarile bebelusului devin mai frecvente si mai puternice.

Saptamana 18 de sarcina Mananca, doarme si inoata. Daca bebelusul este baietel, acum i se va dezvolta prostata. Pielea ii este inca rozalie si transparenta. Cea de-a patra camera a inimii incepe sa dezvolte celulele muschiului.

Saptamana 19 de sarcina Se misca mai puternic si mai coordonat pentru simplul motiv ca sistemul lui nervos este mai sofisticat! Daca vei avea o fetita, acum se i se formeaza ovarele. Tot corpul fatului este acoperit cu un perisor fin, Lanugo, care va ramane pana la nastere.

Saptamana 20 de sarcina Urechile fatului sunt functionale acum si el poate auzi. Pentru ca toate organele lui sunt formate, de acum inainte el doar va creste si va castiga in greutate.

Sarcina pe saptamani: saptamana 15  – saptamana 20

In this article

Join the Conversation