Sarcina pe saptamani: saptamanile 21-27 de sarcina (VIDEO)

2488 0

Iti vine sa crezi ca bebelusul tau incepe sa se joace inca din burtica? In saptamana 23 cand are reflexul de prindere format, bebe se joaca cu cordonul ombilical!

Sapamanile 21 – 27: sarcina pe saptamani

Saptamana 21

Bebelusul este receptiv la stimuli – tresare la zgomote puternice, percepe lumina puternica a soarelui. Este activ in lichidul amniotic si se balaceste mai tot timpul. Acum parul de pe capul fatului este mult mai vizibil, la fel si genele si sprancenele. Bebelusul va dormi si va fi activ in mod regulat, la fel ca un nou-nascut.

Saptamana 22

Are ploapele si sprancenele bine conturate, insa ochisorii ii sunt inca lipiti. Bebelusul contiua sa creasca si sa se pregateasca pentru viata din afara uterului. Amprentele degetelor sunt formate pe deplin, iar zgomotele puternice de afara il pot trezi atunci cand doarme. De asemenea, inima bebelusului poate fi auzita cum ajutorul unui stetoscop.

Saptamana 23

Are reflexul de prindere deja format si ii place sa se joace cu cordonul ombilical. Nu-ti face griji ca se incurca in el – nu are atata putere si vernixul (stratul de grasime care-l acopera pana la nastere) este foarte alunecos. Fatul arata tot mai mult ca un nou-nascut. Dezvoltarea pancreasului se apropie de sfarsit.

Saptamana 24

Daca s-ar naste acum, ar avea sanse de supravietuire intr-o unitate de terapie intensiva neonatala. Fatul continua sa castige in greutate, sa-si dezvolte muschiuletii. De asemenea, creste si stratul de grasime de sub piele.

Saptamana 25

Te aude si chiar iti recunoaste vocea. Urechile sunt complet functionale, iar creierasul lui se dezvolta foarte rapid. Acum, capul si restul corpului sunt bine proportionate. Canta-i cat mai mult! Oasele lui se intaresc tot mai mult.

Saptamana 26

Este zglobiu si voinicel! Creste rapid – un centimetru pe luna. Daca bebelusul tau s-ar naste acum, el ar putea supravietui cu ajutorul medicinei avansate. Ar sta intr-un incubator cateva luni, pana ar ajunge la greutatea normala.

Saptamana 27

Este inca micut si cojocelul de grasime pe care il poarta la nastere nu s-a format inca. Inimioara lui bate de doua ori mai repede ca a ta (120-140 de batai pe minut)! Creierul lui se dezvolta rapid in continuare. Tot in aceasta perioada se formeaza retina ochiului.

VIDEO: bebe in saptamanile 21 – 27 de sarcina

In this article

Join the Conversation