Menstruatia peste sarcina

28039 2

Cand se formeaza fatul, atunci se formeaza si placenta, „casa fatului”. In multe cazuri „se tese” o placenta mai mare decat ar avea nevoie fatul si atunci partea de placenta care este in plus se strange, moare si se elimina. Pentru ca este lipita de uter, cand se desprinde si se elimina, rupe unele vase de sange si, prin urmare, poate provoca o sangerare.

Cateodata, partea de placenta in exces creeaza un cheag aproape de sacul amniotic – acesta se cheama hematom si poate cauza o sangerare fara dureri, intre a 6-a si a 12-a saptamana. Sangele din hematom poate fi maroniu sau rosu proaspat. De obicei, nu apar probleme. Daca sangerarea dureaza mai mult de cateva zile, devine abundenta sau se repeta, atunci ar trebui sa mergi la doctor.

Haide sa vedem impreuna de ce apare asa numitul ciclu peste sarcina. Discuta despre acest subiect cu alte mamici pe forumul mami.ro!

Sangerarea datorata implantarii embrionului

Poate avea loc cand embrionul se implanteaza in uter, de la 7-10 zile pana la 9 saptamani de la conceptie. Sangerarea e mica, tine 1-2 zile, iar sangele are culoarea bruna. Daca nu resimti durere, nu trebuie sa te ingrijorezi.

In cazul in care apar dureri si crampe, atunci sangerarea poate indica o amenintare de avort. Aceste manifestari nu progreseaza intotdeauna, dar, preventiv, trebuie sa mergi imediat la doctor.

Organismul n-a uitat de ciclul menstrual

Petele de sange reprezinta, de departe, cel mai comun tip de sangerare in sarcina. De regula, dureaza 1-2 zile, iar sangele este de culoare maronie. Apar des intre 4 si 8 saptamani, de obicei in jurul datei in care ar fi trebuit sa inceapa ciclul menstrual.


In this article

Join the Conversation

2 comments

  1. sinzy Răspunde

    Buna ziua, mentionez ca mie imi vine ciclu regulat la 28 de zile, trebuia in mod normal sa-mi vina pe data de 08.07 dar pe 06.07 am avut o scurgere mica rozalie (roz pal si pe la sfarsit maroniu deschis) am crezut ca mi-a venit menstruatia…. dar nu am mai avut nimic pana a doua zi mi-a venit menstruatia dar, nu am dureri si inainte aveam, nu am foarte mult… si ma simt foarte rau adica stari de greata, balonare, dureri de cap si somnolenta… exista o posibilitate sa fiu insarcinata? Pot sa fac un test de sarcina dupa ce termin CM? Multumesc

  2. alexandra Răspunde

    Bună seara…sunt puțin îngrijorată .în noiembrie mia venit ultimul ciclu regulat pe 22, a durat 4 zile pana pe 25. În decembrie mia întârziat ciclu 3 zile si mia venit pe 18, totul normal ca în noiembrie. În ianuarie mia venit ciclu fără întârziere pe 8 dar am avut doar mici picături rozali care au ținut 3 zile. Am făcut 2 teste de sarcina amândouă pozitive, dar îngrijorarea mea este ca în ianuarie la aproximativ 2 săptămâni de la ultimul ciclu mia venit iar ( doar niste picaturi )dar deja am acele picături de o săptămână și 3 zile. .. îmi puteți spune de la ce este acesta ciclu care durează mai bine de o săptămână, mai am 2 zile pana la programarea la ginecolog și ma cam frământă și menționez ca nu am dureri doar uneori niște înțepături usoare.