Nevoia de fier creşte în sarcină

535 0

În timpul sarcinii nevoile de fier ale organismului femeii cresc considerabil. Fierul este esenţial pentru sinteza hemoglobinei – proteina din globulele roşii care transportă oxigenul către alte celule. Pe parcursul celor nouă luni volumul de sânge creşte cu aproape 40% şi de aceea organismul are nevoie de mai mult fier pentru a produce mai multă hemoglobină. Fierul se găseşte, de exemplu, în carne, leguminoase şi produse din cereale integrale, însă necesarul de fier din timpul sarcinii este dificil de acoperit numai din alimentaţie, motiv pentru care administrarea de suplimente este recomandată şi binevenită. Dar totuşi este bine de reţinut care sunt alimentele cu un conţinut rezonabil de fier. Şi nu doar de reţinut ci şi de… consumat.

100 g carne de vită  = 2,1 mg fier

100 g linte (gătită)  = 2,1 mg fier

100 g spanac (gătit) = 2,9 mg fier


In this article

Join the Conversation