Sarea poate creste riscul de obezitate la copii

465 0

Intr-un studiu realizat prin examinarea datelor privind obiceiurile alimentare ale unui grup de 1.600 de copii, s-a observat faptul ca un continut ridicat de sare in alimentatie ii impinge pe copii sa consume mai multe bauturi carbo-gazoase dulci care duc la supraponderalitate si obezitate.

Conform rezultatelor acestui studiu publicat in revista Hypertension, injumatatirea ratiei medii zilnice de 6 grame de sare din alimentatia unui copil are ca efect reducerea a 250 de calorii din dieta saptamanala a acestuia.

Cercetatorii de la St George’s, University of London, au studiat datele obtinute de un sondaj realizat in 1997 la nivel national, cu privire la alimentatia britanicilor. Ei au folosit un esantion de 1.600 de copii si adolescenti cu varste cuprinse intre 4 si 18 ani, oprindu-se asupra masuratorilor cu privire la relatia dintre volumul de sare si cel de lichide consumate.

Ei au observat ca adolescentii si copiii care consumau mai putina sare, beau mai putine lichide si au estimat ca la 1 gram de sare din alimentatie corespunde aproximativ 100 de grame de lichid consumat pe zi. In medie, aproximativ un sfert din aceasta cantitate de lichid este reprezentata de bauturi racoritoare bogate in zahar.

In this article

Join the Conversation