Sase fructe exotice pentru imunitate

752 0

Fructele exotice sunt excelente pentru cei care vor sa slabeasca sau sa-si inta reasca sistemul imunitar in aceasta perioada in care gripa bate la usa. „De asemenea, regularizeaza tranzitul intestinal si ajuta la prevenirea cancerului si a bolilor cardiovasculare”, precizeaza prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare din Bucuresti.

In plus, aceste fructe contin putin zahar. „Din acest motiv, sunt mai potrivite pentru persoanele care doresc sa slabeasca”, completeaza medicul nutritionist Eduard Adamescu. Specialistii sustin ca romanii consuma mai putine fructe tropicale din cauza gustului cu care nu sunt obisnuiti.

„Daca se doreste consumarea frecventa a acestor fructe, gustul trebuie educat si oamenii trebuie sa treaca peste bariera psihologica”, crede Gheorghe Mencinicopschi. Pana va obisnuiti cu gustul fructelor, puteti sa le stoarceti si sa le consumati sub forma de suc.

1. Rodiile

Aceste fructe sunt foarte bogate in antioxidanti. „Consumate frecvent, rodiile intaresc sistemul imunitar si mentin prospetimea tenului”, afirma Gheorghe Mencinicopschi. Rodiile se mananca simple, alaturi de alte fructe in salate sau adaugate in iaurturi sarace in grasimi. O jumatate de fruct contine 80 de calorii.

citeste tot articolul aici

In this article

Join the Conversation