Scoala de vara – modul dedicat studiului mamiferelor

250 0

Scoala de Vara se adreseaza atat elevilor din ciclurile primare, cat si celor din ciclurile gimnaziale, pasionati de mamifere sau doar curiosi sa afle ce se intampla in muzeu, „in spatele usilor inchise”.

Pe parcursul a doua saptamani, cursantii vor participa la activitati teoretice si practice avand ca subiect cunoasterea, determinarea si conservarea mamiferelor. Proiectul isi propune implicarea elevilor in activitati de cunoastere a speciilor de mamifere, mai apropiate sau mai indepartate de noi si a habitatelor ocupate de acestea, a metodelor de observare si determinare folosite de catre cercetatori, dar si a metodelor specifice taxidermiei naturalizarea (impaierea) vertebratelor.

Cursurile se desfasoara zilnic intre orele 10.00 – 12.00, exceptie facand zilele de deplasare in teren, cand impreuna cu Diana Ion, participantii vor incerca sa identifice speciile de mamifere din apropierea Bucurestiului dupa urmele lor folosind instrumentarul si metodele specifice cercetarii faunistice.

Dupa cele doua saptamani de cursuri si activitati practice, cursantii vor sustine un examen final care va consta intr-un test grila, proba practica si examinare orala. Examinarea va fi sustinuta in Amfiteatrul Muzeului in ultima zi a modulului incepand cu orele 10,00. Participantii care obtin in urma testarii medii de peste 9.00 vor primi ATESTATUL de Organizator si Conservator de Colectie Scolara de Zoologie, iar ceilalti elevi vor incheia cursul odata cu primirea DIPLOMEI de Participare.

Costul cursului este de 150 RON/persoana. Pentru doi frati costul cursului este de 270 LEI. Taxa se achita la serviciul CONTABILITATE.

Rezervarile nominale se pot face la telefon : 3128826 int. 119 sau prin e-mail : [email protected], [email protected]

Grupele de participanti, la fiecare modul in parte, cuprind intre 7 si 15 elevi.

Informatii suplimentare : Dr. Aurora Stanescu, autorul proiectului (0788.593.485 sau 312.88.26 int. 119, e-mail : [email protected])

Parteneri Media : www.mami.ro, www.parinti.com

Detalii pe www.antipa.ro

In this article

Join the Conversation