Scolioza la copii

3810 0

Daca micutul tau pare sa aiba un umar mai sus si unul mai jos, un sold mai in lateral decat celalalt, iar cele doua jumatati ale spatelui nu sunt simetrice fata de coloana vertebrala, atunci se poate suspecta o scolioza. Fetitele prezinta mai des scolioza decat baieteii.

De ce apare scolioza la copii

Scolioza este o torsiune a coloanei vertebrale care poate sa provina dintr-o malformatie congenitala sau dintr-o deformare a vertebrelor. Prin urmare, scolioza poate sa apara atat la sugar (in acest caz este vorba de scolioza congenitala), cat si la copil mic sau in adolescenta.

Scolioza congenitala apare ca o anomalie a uneia sau mai multor vertebre, acestea fiind deformate; o alta cauza poate fi si deformarea bazinului ca urmare a lungimii inegale dintre picioare.

Scolioza la copil mic si adolescent Coloana vertebrala este deviata luand forma unui "S" care nu poate fi corectat decat cu ajutor medical. Daca se apleaca inainte, copilului ii iese in evidenta o cocoasa (cifoza). Aproximativ 25% din cazurile de scolioza au un antecedent familial.

Tratamentul scoliozei este de durata. In cazul in care observi deformari ale coloanei vertebrale, este foarte importanat sa te adresezi medicului ortoped care va aplica tratamentul adecvat. Acesta va decide daca nu este nevoie decat de o supraveghere medicala pentru a observa daca scolioza avanseaza, sau daca, dimpotriva, este nevoie de exercitii de corectare ori de corsete care incetinesc evolutia si mentin coloana dreapta (sau alte metode de corectie). 

In this article

Join the Conversation