Se sperie din orice

231 0

Raspuns:

Fetita ta este intr-o perioada de acomodare fata de noua situatie. Mai mult este si varsta la care copiii se simt nesigur si au mare nevoie sa simta protectia parintilor. Ai rabdare cu ea, nu incerca sa o convingi ca nu e nimic, frica ei este sincera. E foarte bine sa o iei in brate si mereu sa-i spui cuvinte de incurajare. Chiar daca te gandesti ca e prea mica explica-i mereu ca o iubesti, ca vei veni sa o iei acasa si ca va veti juca impreuna.

Foarte important este sa te joci cu ea. Numai tu cu ea si daca se poate tatal ei. Are nevoie de un timp petrecut numai cu voi. Indiferent cat de obositi sunteti sau daca e tarziu si ea ar trebui sa doarma e important sa va jucati impreuna, sa luati cel putin o masa impreuna, sa aveti obiceiuri, ritualuri, asata ii creste sentimentul de siguranta. Daca ati putea petrece cu ea macar 2 ore pe zi ar fi tare bine, desigur a petrece timp nu inseamna a privi la tv sau la calculator impreuna sau a aavea activitati diferite dar in aceiasi camera.

Cum spuneam este o perioada, se amelioreaza cu cat trec lunile dar va avea mereu nevoie de siguranta, stabilitate, armonie. Asa va capata curaj si se va dezvolta.

Mult succes!

In this article

Join the Conversation