Semnele avortului spontan

622 0

Statisticile arata ca 97% dintre femeile care au trecut printr-o asemenea experienta nefericita vor avea o sarcina normala si vor naste un copil sanatos. Majoritatea avorturilor spontane se produc inaintea terminarii primului trimestru (inainte de 12 saptamani) si cele mai multe dintre acestea au loc intre a 6-a si a 8-a saptamana.

Din pacate, avortul este, de asemenea, o intamplare comuna. Avorturile spontane sunt descoperite in timpul investigatiilor de rutina dintre a 12-a si a 14-a saptamana de sarcina.

Manifestarile specifice avortului inca nu si-au facut aparitia si de-abia atunci si medicul, si gravida afla ca fatul a murit cu cateva saptamani inainte.

Cand un avort spontan se produce, apar o serie de simptome. Unele femei nu sangereaza deloc, o parte au doar pete mici de sange, iar altele se plang de dureri abdominale puternice si sangereaza abundent inainte sa piarda copilul.

Cheagurile de sange sunt comune in sangerarile produse de avort si, in majoritatea cazurilor, reprezinta principalul indiciu ca raul se intampla si ca femeia va pierde sarcina.

In this article

Join the Conversation