Semnele din nastere, de la superstitii la semnificatii medicale

1060 0

Dincolo de semnificatiile din folclor (mama a poftit ceva cand era insarcinata), diverse mituri si superstitii, exista explicatii stiintifice, medicale, fie pentru o alunita pe gat sau pe san, un neg pe gamba, o pata maronie pe fesa ori pe spate. Un semn din nastere este o pata colorata (alb, roz, rosu, brun, cafeniu, maroniu, violet sau negru) la nivelul pielii aparuta inca de la nastere.

Unele dintre aceste semne se sterg cu timpul de la sine, insa altele devin si mai pronuntate odata cu avansarea in varsta. Cauzele aparitiei acestora sunt multiple si diverse: de la un extra-pigment al pielii pana la un vas de sange crescut anormal, dar aparitia unei coloratii locale a epidermei se presupune ca nu se transmite genetic.

Majoritatea semnelor din nastere sunt nedureroase si nepericuloase pentru sanatatea unei persoane. Doar in rare cazuri acestea se pot complica sau se pot asocia cu alte boli dermatologice. Insa, specialistii, citati de site-ul webmed.com, recomanda ca fiecare semn din nastere sa fie verificat de un medic. Semnele din nastere au fost clasificate in mai multe tipuri.

Citeste aici continuarea articolului

In this article

Join the Conversation