Serbarea de 8 martie. Un moment special in relatia cu puiul tau

1421 0

"Mamă, eşti pe lume
Tot ce-i mai frumos
Ochii tăi sunt limpezi
Glasul ţi-e duios.
Dragostea ta mare,
Mie-mi este scut,
Mamă! Ia-mă-n braţe
Vreau să te sărut."

Aceasta este prima poezie pe care am auzit-o de la băieţelul meu la o serbare de 8 martie. Era tare emoţionat (n-aş fi crezut că este atât de emotiv), privea doar în jos, a recitat repede şi peltic şi, doar la final, şi-a făcut curaj să mă privească pe mine şi pe cei câţiva părinţi veniţi la serbarea de 8 martie. Deşi primisem poezioara de la doamna educatoare ca să o mai repete şi acasă, atunci când l-am auzit recitând-o, am fost atât de emoţionată de parcă o auzeam pentru prima oară, iar la versurile de la final "Mamă! Ia-mă-n braţe/ Vreau să te sărut" chiar mi-au dat lacrimile.

Citeşte şi Filme pentru Ziua Mamei. Sugestii pentru o zi deosebita

Amintiri din copilărie: serbarea de 8 martie

Îmi amintesc cât de emoţionată eram, copil fiind, în preajma serbărilor de 8 martie. Cu o noapte înainte nu puteam dormi, mă durea stomacul, îmi venea să vărs, îmi era teamă să nu uit cumva poezia, iar dacă aveam de cântat ceva de una singură, mă înecam de emoţii. O căutam pe mama mea din priviri ca să-mi dea curaj. Eram fericită că aveam rochiţă şi pantofiori noi şi pentru că ştiam că, la final, aveam o surpriză pentru ea – o felicitare sau ceva frumos, pregătit în timpul orelor de lucru manual. Era un cadou simbolic, dar mă simţeam importantă pentru că puteam să-i ofer şi eu un cadou mamei mele.

Citeşte şi Citate si mesaje de 8 Martie pentru mama

De 8 Martie, tu contezi cel mai mult

Nu am uitat aceste momente şi mi-am promis că nu voi rata serbările copilului meu. Ştiu cât de mult contează pentru el şi ce evenimente importante reprezintă. Dacă vrei, aşa cum tu eşti emoţionată înaintea unui examen sau a unei promovări, la fel simte şi cel mic,iar inimioara lui bate să-i spargă pieptul când ştie ca a venit rândul lui la poezie. Iar el spune poezioara asta nu pentru ceilalţi părinţi din sală, ci pentru tine, mami – pentru mămica lui. 

Prin urmare, dragă mami, pentru că mai este timp până pe 8 martie, fă tot posibilul să nu ratezi serbarea puiului tău. Pot să meargă buni, tati, o mătuşă, dar ei nu te pot înlocui. Serbarea de 8 martie este pentru tine şi puiul tău te vrea acolo pe tine. În plus, mai ales dacă este prima serbare, va fi o amintire de neuitat. Mai ai la dispoziţie suficient timp pentru a-ţi face timp în programul încărcat, pentru a te învoi sau a-ţi lua zi liberă ca să nu lipseşti de la serbarea de 8 Martie a puiului tău.

Citeşte şi Ziua Internationala a Femeii – 8 martie

Trebuie să mărturisesc ceva. La serbare am ajuns mai târziu puţin, copiii erau deja aliniaţi în faţa sălii şi se pregăteau să înceapă. Când am intrat, am văzut cum s-a luminat faţa băieţelului meu şi câţiva colegi au exclamat: "A venit! Vladimir, a venit mama ta!" Atunci am ştiut cât am fost de aşteptată, câtă bucurie poate aduce prezenţa mea unui sufleţel de trei ani şi că locul meu este acolo, lângă el!

 

 

In this article

Join the Conversation