Sexul copiilor este influentat de dieta

248 0

Legenda potrivit careia mancatul bananelor le ajuta pe mame sa aduca pe lume baieti a fost confirmata de un studiu britanic. O dieta bogata in calorii, in preajma momentului conceperii unui copil, va aduce pe lume un baiat. Invers, o alimentatie frugala le va pricopsi pe mame cu fete, arata un studiu realizat de catre cercetatorii britanici de la Universitatile Exeter si Oxford.

Potrivit BBC Online, tendinta moderna de a imbratisa diete sarace in elemente nutritive ar putea explica astfel procentul in scadere al baietilor care se nasc in tarile dezvoltate. Studiul britanicilor, aparut azi in prestigioasa publicatie „Proceedings of the Royal Society B”, a analizat obiceiurile alimentare a 740 de femei, inainte ca ele sa ramana gravide si in primele etape ale dezvoltarii embrionilor.

Rezultatele au indicat ca 56% dintre femeile care au avut cel mai ridicat consum de calorii in preajma momentului in care au ramas gravide au avut baieti. Doar 45% dintre cele care s-au tinut cat mai departe de mancare au nascut copii de sex masculin. Femeile care s-au ales cu baieti au consumat, in medie, 2.413 calorii pe zi, in vreme ce mamele de fete s-au limitat la doar 2.283.

citeste tot articolul

In this article

Join the Conversation