Sfântul Nicolae: propuneri pentru timpul liber în preajma zilei de Sfântul Nicolae

786 0

Puteţi să mergeţi la cinematograf, unde – chiar în seara de 5 decembrie, când micuţii au mari emoţii deoarece urmează noaptea magică în care Moş Nicolae le aduce cadouri – este o premieră potrivită vârstei lor, poţi să vizitezi târgul de Sfântul Nicolae (de la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti) sau puteţi face mişcare şi să-l familiarizaţi pe cel mic cu gheaţa, la patinoar. 

Tu ce variantă preferi?

În ajun de Sfântul Nicolae: premieră în cinematografe "Paddington"

"Paddington" este povestea amuzantă a unui ursuleţ venit din îndepărtata junglă peruvienă tocmai la Londra, în căutarea unui cămin. Singur şi părăsit în gara din Paddington, realizează că e posibil ca viaţa în marele oraş să nu fie aşa cum şi-a imaginat. Temerile îi sunt spulberate în clipa în care face cunoştinţă cu familia Brown. Citind bileţelul pe care-l poartă atârnat de gât – pe care stă, scris de mână, "Vă rog, aveţi grijă de acest ursuleţ. Vă mulţumesc." – ei îi oferă întâi un ceai, apoi o familie şi un acoperiş deasupra capului. Se pare că norocul îi surâde lui Paddington – până când intră în scenă un personaj macabru, Millicent, interpretată de Nicole Kidman, a cărui singură dorinţă este aceea de a-l captura şi a-l împăia pentru muzeu.

 "Am crescut cu povestirile despre Paddington şi întotdeauna mi-a plăcut acest ursuleţ nevoit să supravieţuiască bazându-se doar pe farmecul personal. De aceea, am acceptat cu bucurie rolul" povesteşte Nicole Kidman (în imaginea următoare). "Decizia mea n-a fost lipsită de complicaţii, deoarece a trebuit să le explic fetiţelor mele că nu voi juca rolul mămicii adoptive a ursuleţului, ci al celei care vrea să-l împăieze şi să-l expună la muzeu. A fost îngrozitor ! Însă mi-a plăcut extraordinar de mult scenariul şi mă bucur că este un film pe care îl pot vedea împreună cu copiii mei."

Ursuleţul Paddington s-a născut în 1958, din imaginaţia autorului pentru copii Michael Bond, ale cărui opere, "A Bear Called Paddington" şi seria "Paddington Bear" s-au vândut în peste 35 de milioane de exemplare şi au fost traduse în peste 40 de limbi. Peripeţiile ursuleţului venit din jungla peruviană – ale cărui maniere ireproşabile şi bune intenţii duc deseori la incidente comice şi haos total – au cucerit întreg mapamondul şi au devenit literatură clasică pentru copii. În mod surprinzător, deşi ursuleţul a apărut la televiziune, în mai multe seriale britanice, aceasta este pentru prima dată când autorul Michael Bond îşi dă consimţământul pentru transpunerea pe marele ecran a personajului creat de el.

Citeşte şi Prima oară când îl duci la cinema

 "Paddington" este distribuit de InterComFilm Distribution şi are premiera în cinematografe vineri, 5 decembrie.

Vizionează, mai jos, trailerul filmului "Paddington"

Târg de Sfântul Nicolae la Muzeul Ţăranului Român (Bucureşti)

Târgul de Sfântul Nicolae de la Muzeul Ţăranului Român, din Bucureşti, durează de vineri, 5 decembrie, până duminică, 7 decembrie, de la 10 dimineaţa la 6 după-amiaza. Nu-l rata pentru că aici vei găsi: ii, podoabe, opinci, cergi, scoarţe, coşuri de nuiele, căuce, străchini, oale de sarmale, jucării, icoane, pristolnice, blide, marame, ibrice, mobilier pictat, chimire, curele, genţi, alambicuri, blidare, copăiţe, ştergare, lăzi de zestre, catrinţe, cămăşi, fote, cahle, clopoţei, zurgălăi, sorcove, turtă dulce, cozonaci, mere, miere, plăcinte, cofeturi, ţuică, vin, măşti, linguri, fluiere… şi câte şi mai câte. Preţ bilet: 4 lei, 2 lei (elevi, studenţi, pensionari)

Patinoar

Patinoarele s-au deschis aproape peste tot, aşa că nu rata momentul să ieşi cu copilul la o tură de mişcare pe gheaţă. Dacă cel mic face anul acesta cunoştinţă cu zăpada, puteţi merge la patinoar până în prânz, când este mai liber. Seara, în general, sunt aglomerate, şi nu reprezintă un spaţiu sigur pentru un copilaş începător. Dacă este patinoar în aer liber, fii atentă la hainele copilului: îmbracă-l gros, dar nu-l înfofoli prea tare deoarece va face mişcare şi se va încălzi, nu pune fularul peste gura copilului, ia o pereche de şosete şi de mănuşi de schimb şi un ceai călduţ în termos.

Citeşte şi Precauţii în sporturile de iarnă pentru prichindei

Tu ce propuneri pentru petrecerea timpului ai? Ce evenimente dedicate Sfântului Nicolae au loc în oraşul tău?

 

 

In this article

Join the Conversation