Sfaturi inainte de intoarcea la serviciu

285 0

Numai un program inteligent, flexibil si participarea partenerului la treburile casei vor face sa nu fii mereu cu gandul acasa si chemata sa dai „indicatii” la telefon.

1. Din experienta altora, primul lucru pe care il ai de facut este sa evaluezi atenti si sa repartizezi bine sarcinile in familie. Si apoi nu uita ca trebuie sa fii nu numai o mama si o sotie buna, ci si o profesionista care isi urmeaza cu tenacitate si satisfactie drumul.

2. Asadar, nu incerca sa acaparezi tu toate problemele familiei. Discuta cu sotul tau toate lucrurile la care te-ai gandit si decideti impreuna. In al doilea rand, invata sa-ti recastigi locul profesional abandonat in urma cu un an.

3. Ai rabdare si, mai intai, observa cum au evoluat atributiile profesionale si relatiile dintre colegi fara sa te implici in dispute, in confruntari de iedi.

4. Impartaseste-le grijile tale, dar atentie! Pentru nimic in lume, nu-i „asasina” cu problemele si greutatile de acasa. Colegii tai nu pot rezista la nesfarsit sa le povestesti cum schimbi scutecele, cum a mers puiul tau prima data si cum cere papa, cum i-au iesit primii dinti.

4. Important este sa comunici colegilor ca ai ramas acelasi bun profesionist, ca nu profiti si nici nu vei profita de situatia ta pentru a nu-ti duce la indeplinire sarcinile profesionale, pentru a lua concedii si a le complica munca.

6. In cazuri cu adevarat deficile, cere ajutorul. Direct, obiectiv, fara sa te plangi axcesiv, prezentand faptele ca atare si propunand, daca poti, si solutii posibile si, la nevoie, compensari pentru exceptiile care se fac pentru tine.

7. Incearca, dincolo de toate grijile tale de mama, sa-ti controlezi emotiile si reactiile. Asculta ce spun ceilalti si, chiar daca te simti frustrata, nu reactiona agresiv. Dar spune, cat mai calm si obiectiv, ceea ce ai de spus.

In this article

Join the Conversation