Sfaturi pentru amenajarea camerei copilului

349 0

Sau de curiozitatea cu care urmareste „Spiderman” – de ce sa nu pornesti de la un poster urias cu eroul sau? Tine cont insa si de faptul ca o amenajare prea personalizata are o speranta de viata modesta. In fond, ce sanse sunt sa-i mai placa Winnie peste vreo 4-5 ani? Dar hai sa trecem in revista pasii pe care trebuie sa-i urmezi.

Finisajele potrivite

Dormitorul este un spatiu in care te poti juca usor cu materialele si culorile care iti plac, fara sa te gandesti prea mult la aspectele practice. Aici nu va fi abur sau umezeala – care sa afecteze peretii, nici trafic intens – care sa deterioreze pardoseala.

Pentru pereti

  • ai de ales intre vopseaua lavabila si tapet, dar poti incerca si o combinatie intre cele doua (tapet de la podea pana pe la primul sfert al peretelui si apoi vopsea lavabila)

Pardoseala

Aici ai o multime de variante:

  • lemn masiv (solid, rezistent, cald, frumos)
  • parchet laminat (usor de montat si ieftin)
  • mocheta (usor de montat, calda)
  • linoleumul (usor de montat, ieftin, foarte simplu de intretinut)
  • pluta (calda, cu efect antifonic, dar costisitoare)
  • covoarele din fibre naturale (costisitoarea si pretentioase, covoarele din sisal sau cocos sunt poate cea mai frumoasa varianta).

Cel mai bine imbraca spatiul mobilierul realizat pe comanda, care exploateaza la maximum fiecare colt. Dulapurile suspendate de o parte si de alta a ferestrei, unite printr-o polita in partea de sus, lasa podeaua libera – adica mai mult loc de joaca.

Intr- camera ceva mai mare, poti comanda un ansamblu de doua corpuri inalte – sa spunem, dulap de haine si rafturi pentru jucarii – unite printr-o masuta si o polita.

Mobilierul de acest gen se realizeaza, in general, din pal melaminat (viteza de executie mare si costurile mai mici sunt o explicatie). Daca vei comanda si patul, si noptiera, si comoda, vei obtine un efect unitar, dar o unitate care ameninta sa fie plictisitoare si rece, ca intr-un show-room de mobilier.

O camera simpla, sobra si totusi plina de culoare, ca o subtila tema nautica nu este deloc pretentioasa. Un pat masiv, vechi sau nou, dar obligatoriu vopsit in alb, si o comoda din lemn natur completeaza fericit mobilierul pe comanda, cu o singura conditie: si acesta trebuie sa fie alb!

In this article

Join the Conversation