Si eu traiesc sanatos

698 0

 Lupta impotriva sedentarismului si a obezitatii trebuie sa inceapa de timpuriu, chiar din scoli, iar principala metoda de a contracara efectele acestei probleme serioase de sanatate este miscarea. Numarul copiilor cu obezitate a crescut ingrijorator in ultimii 20 de ani, in SUA, spre exemplu, raportul fiind de un copil obez din cinci.

Ba, mai mult, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) avertizeaza ca obezitatea juvenila s-a triplat in ultimii 20 de ani.

Si eu traiesc sanatos (SETS)

In acest context, inceputul lunii iunie marcheaza finalul maratonului lectiilor deschise desfasurate pentru al treilea an consecutiv in cadrul miscarii nationale “Si eu traiesc sanatos! – SETS”.

In mai putin de doua luni, 85 de lectii deschise au fost sustinute de catre voluntarii Fundatiei PRAIS si animate de 100 de studenti voluntari din cadrul Universitatii Nationale de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti – UNEFS.

Ce inseamna "Si eu traiesc sanatos – SETS"

In perioada martie-mai 2013, elevi din clasele a II-a, a III-a si a IV-a, din Bucuresti si peste 250 cadre didactice au beneficiat de prezentari si demonstratii ale sporturilor practicate de studentii UNEFS, precum si de jocuri bazate pe activitati fizice – toate acestea fiind o sursa de buna dispozitie si o puternica motivatie pentru copii de a face miscare in grup.

  • Mai mult sport in scoli, incepand din clasa pregatitoare

Lectiile deschise se adauga seriei de actitivati dezvoltate voluntar de catre elevi in cadrul Cluburilor SETS – Miscare si distractie, un nou concept de educare ludica dezvoltat in scoli, in cadrul miscarii nationale SETS. Anual, elevii se pot inscrie pe www.sets.ro in competitia celor mai active „Cluburi SETS – Miscare si Distractie” din scoli. La mijlocul lunii iunie, acestea vor fi premiate in cadrul unor ceremonii scolare.  

Despre "Si eu traiesc sanatos – SETS"

Miscarea SETS face parte din Epode International Network – EIN, cea mai mare retea globala de prevenire a obezitatii, ce reuneste 28 de programe cu metodologii similare din 18 tari printre care: Franta, Belgia, Spania, Olanda, Grecia, Canada, Brazilia, Mexic, Polonia, Portugalia, Australia si Noua Zeelanda.

In Romania, SETS a angrenat pana in acest moment aproape 80.000 de elevi din ciclul primar, din 252 de scoli din Bucuresti, Roman si, din acest an, si din Cluj-Napoca, 3.000 de cadre didactice si peste 160.000 de parinti, 2 milioane – public larg. 200 de studenti din cadrul UNEFS au sustinut voluntar 145 de lectii deschise, demonstratii sportive.
 

 

 

In this article

Join the Conversation