Si tu poti grabi travaliul

7294 0

Iata cateva idei

Plimbarea usoara

Te va pastra in forma si, ajutat de gravitatie, capsorul copilului va apasa cervixul – acest fapt poate declansa travaliul.

Ai grija cum stai!

Pentru a se naste, copilul trebuie sa se aseze cu capul in jos si cu fata spre coloana vertebrala (cu spatele spre buricul tau). Pentru a-i oferi „spatiul de manevra” necesar, stai dreapta pe scaun si apleaca-te un pic spre inainte – ca si cum ai canta la pian. Pentru acelasi motiv asaza-te din cand in cand pe podea „in patru labe” – alina si durerile de sale!

Stimuleaza descarcarea de ocitocina – hormon ce determina uterul sa se contracte. Apuca mamelonul intre aratator si degetul mare si maseaza-l bland timp de 5-10 minute. Masajul nu trebuie realizat simultan la ambii sani, ci pe rand; repeta „exercitiul” de maximum patru ori pe zi.

Acupunctura

Aplicata cu indemanare poate face minuni!

Iubeste-te cu partenerul tau (daca nu ai interdictie de la medic)!

Prostaglandinele se elibereaza in cervix dupa ce faci dragoste si duc la inmuierea colului. Sperma are si ea un continut mare de prostaglandine, asa ca pune-ti o perna sub fund si ramai in repaus circa o ora dupa contactul sexual, pentru a mari efectul spermei asupra cervixului.

In this article

Join the Conversation